Hälytysosasto

Hälytysosasto on palokunnan ydin. Se lähtee jokaiseen hätäkeskukselta saamaansa hälytykseen vähintään sopimusvahvuuden edellyttämällä henkilömäärällä, vuoden jokaisena päivänä ja joka vuorokauden aikana.

Hälytykset

Hälytykset tulevat hälytysvasteesta riippuen joko samanaikaisesti kun pelastuslaitoksen työvuorolle, tai myöhemmin, mikäli kohteeseen menevät yksiköt tarvitsevat lisäapua. VPK voidaan hälyttää myös etupainotteisesti varikkovalmiuteen päällekkäisten tilanteiden varalta, mikäli työvuoro ja sen kalusto on sidottu pidemmäksi aikaa omaan tehtäväänsä. Hälytysosaston hälytyskelpoiset jäsenet saavat hälytykset tekstiviesteinä matkapuhelimiinsa.

Harjoitukset

Hälytysosasto harjoittelee viikoittain torstaisin klo 18 alkaen. Harjoituksissa harjoitellaan monipuolisesti palo- ja pelastusalan tietoja ja taitoja, jotta pystymme vastaamaan mahdollisimman hyvin tämän päivän haasteisiin. Saamme myös usein koulutusapua pelastuslaitoksen ammattilaisilta harjoituksiimme. Viikoittaiset harjoitukset ja vuosittaiset kuntotestit ylläpitävät hälytystehtävien ohella jäsentemme ammattitaitoa ja toimintakykyä.

Valistustyö

Valistustyö kuuluu myös nykypäivänä tärkeänä osana toimintaamme. Käymme esittelemässä toimintaamme erilaisissa yleisötilaisuuksissa, sekä koulutamme kansalaisia mm. alkusammutus- ja kansalaistaidoissa.

Muu toiminta

Suoritamme mahdollisuuksien mukaan meille tarjottuja talkootöitä sekä toimimme tarvittaessa lähiseudun autourheilutapahtumissa ensivasteyksikkönä.

Jäsenet

Hälytysosastossamme on tällä hetkellä n. 20 jäsentä. Lähes kaikilla on vähintään nuoremman sammutusmiehen pätevyys. Mukana joukossamme on myös useita yksikönjohtajia ja palokunnanpäällikkökurssin käyneitä jäseniä. Suurin osa hälytysosastomme jäsenistä on aloittanut palokuntauransa nuoriso-osastossamme josta ovat siirtyneet hälytysosastoon 16 vuotta täytettyään.

Rauman VPK ei maksa jäsenilleen korvausta palokuntasopimuksen mukaisista töistä vaan hälytysosaston jäsenet toimivat tehtävissä vapaapalokuntahengen mukaisesti täysin korvauksetta.